Ulysse Nardin Dual-Time
Nu stiu de ce, cand ma gandesc la marca Ulysse Nardin, numele imi evoca o mare albastra cu valuri, un velier in plina viteza, cu vantul in panze si o echipa de profesionisti in regatta care se sincronizeaza impecabil pentru manevrarea ambarcatiunii pe marea agitata. De fapt, cred ca are de-a face cu seria lor de ceasuri Marine Collection, poate cea mai cunoscuta dintre colectiile lor de ceasuri. Sau poate si faptul ca pe logo-ul Ulysse Nardin apare o ancora? Oricum, desi mi-ar fi placut sa port un ceas gen Maxi Marine Diver Limited Edition care rezista pana la 200m sub apa (diving-ul fiind unul dintre hobby-urile mele), nu aveam pe mine in ziua cu pricina costumul de scafandru, ci tot costumul de business, ca in oricare zi de lucru a saptamanii, iar la acest costum de business, ceasul mentionat, editie limitata, cu bratara lui albastra de cauciuc, cu cadranul si bezel-ul la fel de albastre, nu ar fi fost deloc in ton (desi mai multi cunoscatori m-au asigurat ca, intr-o abordare mai extravaganta, acest ceas poate fi purtat cu mandrie si la o tinuta business). Poate sunt eu mai aplecat spre ceasurile clasice, elegante si traditionale (cel putin ca aspect), deoarece am ajuns tot la un model clasic de la Ulysse Nardin (cum aveam sa constat ca voi alege ulterior toate cele cinci ceasuri), respectiv la elegantul Dual Time din aur roz, pe care l-am apreciat, dupa test, ca fiind cel mai frumos ceas de la Ulysse Nardin (si unul dintre cele mai frumoase ceasuri pe care le-am purtat pana acum). Ce m-a atras la acest ceas, in afara de design, a fost si functionalitatea lui foarte specifica pentru un om de afaceri care calatoreste frecvent pe mai multe fuse orare si care, chiar atunci cand nu calatoreste pe un alt fus orar, trebuie sa se sincronizeze zilnic cu alte fuse orare.
Relatii de afaceri cu Coasta de Vest a SUA? Nicio problema, pot sa imi setez acel fus orar diferit (10 ore in minus) direct pe cadran, apasand pur si simplu pe butonul din stanga sus. Investitii pe Bursa din New York? Nimic mai simplu, apas de trei ori pe butonul de jos si am ajuns de la fusul orar Pacific Time la cel de pe coasta Atlantica a SUA. Practic, asa cum am vazut la foarte putine alte ceasuri, acele butoane, asezate pe partea stanga, functioneaza cam ca cele standard de la un cronograf, doar ca sunt asezate in oglinda. Sincer vorbind, nu am inteles de ce au fost montate pe stanga, deoarece pentru un om obisnuit, care poarta ceasul tot pe mana stanga, actionarea butoanelor de modificare fus-orar nu poate fi facuta cu degetul mare, ca la un cronograf, ci cu indexul (mi s-a parut putin mai incomod, din aceasta cauza).
Un ceas de clasa cu un mecanism automatic clasic, cu rezerva de peste 40 ore, care straluceste la mana oricui, atat in plina zi (gratie aliajului de aur roz 18kt), cat si noaptea, gratie acelor si orelor fluorescente: de cate ori nu v-ati chinuit, pe intuneric, la cinema sau in camera, noaptea, sa descifrati ora pe ceasul de mana?
Problema a fost rezolvata, spune acest ceas de la Ulysse Nardin. Cu avantajul particular ca in prima parte a zilei l-am purtat la costum si s-a potrivit excelent, dar in a doua parte a zilei am iesit cu bicicleta in echipament sportiv si s-a potrivit la fel de bine, fara sa fie in niciun fel un ceas sport! Elementul universal corelat cu acest ceas (sau macar cu producatorul) este bineinteles apa, iar savantul pe care l-as vedea purtandu-l e Ernst Mach (si, cine stie, poate chiar l-a purtat, fiind mai mult sau mai putin contemporan cu Ulysse Nardin, fondatorul companiei din Le Locle, Elvetia).
Comments 4
Un review foarte frumos.
Mi-as permite sa va recomand comunitatea ceasornicar.ro, unde genul acesta de articol va bucura pe multi pasionati de orologerie.
Author
Sigur, multumesc mult pentru recomandare, am sa intru si eu pe http://www.ceasornicar.ro
Va ROG TRIMITETI-MI PE MAIL DETALII DESPRE MASINA PACIFIC CU 38 DE RUBINE SI REZERVA 40 ORE ! VA MULTUMESC ANTICIPAT !
mai intai trebuie sa te felicit pentru blog
eu sunt fan Vacheron
http://www.coltuc.ro